Försvarets lager med flera
behöver nya ledningar för miljoner
När Arbogas kommunstyrelse sammanträder på tisdag vill tekniska nämndens arbetutskott få rätt att använda beräknat 3,3 miljnoner kronor för att flytta ledningar som nu ligger under europavägen öster om Östra bron.
Man måste enligt de kommunala handlingarna säkerställa leverans av renvatten till försvarsmaktens lager, till Starka och till övriga verksamheter öster om Östra Broleden. Ledningsnätet måste förbättras och placeras i skyddsrör i anslutning till korsningen Norra Ågatan - Östra Broleden.
Med hänsyn till befintliga ledningars kvalitet och nuvarande placering under europavägen bedöms arbetena som angelägna, enligt tekniska nämndens arbetsutskott.
Huvuddelen av arbetena är planerade att utföras under hösten 2013 och kostnaden beräknas alltså till 3,3 miljoner kronor.
Förberedande arbeten har redan startat för så kallad rörtryckning.
HARRY HOLM 2013 09 06
_______________________________
Arboga väntas gå med i Regionkommunen Västmanland
Landstinget Västmanland har frågat om Arboga kommun vill vara med och bilda en regionkommun.
I kommunstyrelsen blev det delade meningar, där folkpartiet gick på den moderata linjen.
Men just det kan ändra sig när Arboga kommunfullmäktige behandlar frågan på torsdag.
Så kommer vi att slippa landstingsskatten. Men i stället blir det regionkommunsskatt och knappast att den blir lägre än landstingsskatten...
Regeringen har nämligen bestämt att Sverige i framtiden ska ha tre politiska nivåer med beskattningrätt - staten, regionkommuner och primärkommuner.
Fyra regionkommuner har redan bildats, och i flera län pågår det arbete med ansökningar till regeringen om att bilda regionkommuner.
Landstinget Västmanland menar att en regions attraktionskraft handlar om förmågan att locka och behålla invånare, besökare och företag genom att erbjuda och skapa attraktiva miljöer för bland annat arbete, utbildning, boende, fritid, näringsverksamhet, forskning, kultur och konst. Det handlar om att ha ett långsiktigt hållbart och konkurrenskraftigt näringsliv, en väl fungerande arbetsmarknad, möjlighet till utbildning och kompetensutveckling, en god hälso- och sjukvård och övrig offentlig service, ett aktivt arbete med klimat- och miljöfrågor samt en hållbar infrastruktur med goda pendlingsmöjligheter.
Landstinget i Västmanland anger i remissen att dess mål är att bygga en samlad direktvald demokratisk arena för regional utvecklings- och tillväxtpolitik som tillsammans med en kraftfull hälso- och sjukvårdspolitik ska möta medborgarnas behov.
En positiv tillväxt ur ett socialt, ekologiskt och ekonomiskt långsiktigt hållbart perspektiv samt ökad attraktivitet är en förutsättning för ett gott liv i Västmanland. Vidare underlättas en samordning av planering i Stockholm- Mälardalsregionen samt arbete med infrastruktur, kollektivtrafik och kultur.
Frågan har den här månaden varit uppe i Arbogas kommunstyrelse, som tycker att Arboga skall säga ja till att Landstinget Västmanland ansöker hos regeringen om att från och med den 1 januari 2015 få överta det regionala utvecklingsansvaret enligt "Lagen om regionalt utvecklingsansvar i vissa län ".
Det skulle också betyda ja till att det i Västmanlands län bildas en regionkommun med direktgalt regionfullmäktige 2014.
Men meningarna har varit lite delade bland Arbogas politiker. Socialdemokraternras Olle Ytterberg ville ha följande skrivning med: "det kommunala inflytandet i regionkommunen måste säkerställas".
Mats Öhgren, sade å Moderaternas ja, under förutsättning att kommunernas inflytande över regionala EU-frågor säkerställs samt att de frågor som rör näringslivet och som överförs från länsstyrelsen placeras i ett gemensamt ägt bolag mellan Landstinget Västmanland och Västmanlands kommuner.
Folkpartisten Anders Cargerman höll med Mats Öhgren. Men så är det inte säkert att det blir när kommunfullmäktige sammanträder. För på länsnivå har folkpartiet inte den inställningen, vilket Cargerman fått reda på först efter sitt ställningstagande.
Beslutet kan alltså väntas bli enligt Olle Ytterbergs förslag, att Arboga kommun går med i en regionkommun med direktvalt regionfullmäktige 2014, under förutsättning att det kommunala inflytandet i regionkommunen säkerställs.
HARRY HOLM 2013 08 23
--------------------------------------------
"Frälsis" till Arboga Pingstkyrka
Torfinn Kurseth med dragspel och frälsningssoldater medverkar vid Minns du sången i Pingstkyrkan i Arboga kl 16 på söndag eftermiddag. Det blir till och med musik på såg. Och servering.
______________________________
Medeltidsdagarna är över - Här är några bilder från årets evenemang
Som representant för alla vi har att tacka, som arbetat med årets medeltidsdagar, väljer vi att visa nyckelpersonen Blom, som funnits på plats närhelst vi besökt Ahllöfsparken - ingen skiftgång för honom heller.
Hantverksbyn i kyrkparken har varit ett seriöst historiskt kulturinslag i årets medeltidsdagar.
Jamila, på stans färskaste pizzeria, San Marino, i korsningen Järntorgsgatan - Nygatan, summerade en sådan rusch på avslutningsdagen att hon lät de anställda sluta tidigare.
Glasklart vackra smycken.
*
Smeden höll ut men familjen var sömning i medeltidsdagarnas sista timmar.
Medeltidsdagarna är över och hästarna skrittar hemåt på söndagseftermiddagen.
FOTO: HARRY HOLM
-----------------------------------------------------------------------------
Arboga Medeltidsdagar Program 2013
Solig premiär - den 7 augusti - för Arbogas Medeltidsdagar 2013.
Foto: Harry Holm
----------------------------------------------------------------
Fredag 9 augusti
11.00 Den Medeltida Marknaden i Ahllöfsparken öppnar.
11.00 Skattjakt för barn vid dammen i Ahllöfsparken. Gratisbiljetter hämtas från infobordet i Ahllöfsparken. Max. 30st barn. JoCaLi.
11.00-13.00 Bryggerimuseet. Skandiagatan. Ej handikappanpassat. Arboga Museum.
11.00-14.00 Ponnyridning i Ahllöfsparken. Pris: 20 kr. Arboga Ryttarsällskap.
11.00-16.00 Utställning: ”Så lekte vi – 90 år av leksaker” och café på innergården när vädret tillåter, Arboga Museum, Örströmska gården, Nygatan 37. Arboga Museum.
11.00-16.30 Barnens Park. Lek och allvar utanför Heliga Trefaldighets kyrka.
11.00-18.00 Vikingaby i Ahllöfsparken. Frösåkers Brygga.
12.00-12.30 Middagsbön med musik av Hildegard von Bingen. Heliga Trefaldighets kyrka. Svenska Krykan.
13.00 Tornrumsteater, Heliga Trefaldighets kyrka. Svenska kyrkan.
13.00-15.00 ”Staden vid Arboga å”. Guidad vandring tillsammans med Lennart Stenfelt. Samling vid Heliga Trefaldighets kyrka. 50kr, BBl/AT-kortet 40kr, barn under 15 år gratis. Biljetter, Arboga Medeltids kansli. Föreningen Arboga Medeltid.
13.00-15.00 Sagotanterna läser sagor i Lusthuset, Ahllöfsparken.
13.00-17.00 Kul Tur med Lur. Guidad rundtur med häst och vagn. Avgång Ahllöfsparken. Pris anges vid avgång. Mia & Ulrika.
13.30 Skattjakt för barn vid dammen i Ahllöfsparken. Gratisbiljetter hämtas från infobordet i Ahllöfsparken. Max. 30st barn. JoCaLi.
13.30 Föreläsning Folk och fä i medeltida Arboga, Rådhuset. Maria Gustafsson, intendent vid Arboga Museum. Biljetter 50kr, BBl/AT-kortet 40kr, barn under 15 år gratis. Föreningen Arboga Medeltid.
14.00 Riddardubbning för barn efter tipspromenad, Heliga Trefaldighets kyrka. Svenska kyrkan.
14.30 Barnföreställning “Råttprinsessan”, ett sagospel av och med Korp.Vid teaterladan Ahlöfsparken. Fri entré. Föreningen Arboga Medeltid.
15.00 Föreläsning När guldet blev till järn, Rådhuset. Fredric Bedoire, professor emeritus i arkitekturhistoria vid Kungl Konsthögskolan, Biljetter 50kr, BBl/AT-kortet 40kr, barn under 15 år gratis. Föreningen Arboga Medeltid.
16.00 Barnparaden. Samling vid Nicolai Kulturhus på Hökenbergs gränd för parad till Stora Torget med musiker och gycklare. JoCaLi och Circus Uthopia.
16.00 Konsert Orgel i medeltida klanger, Mattias Eklund, Trollhättan. Heliga Trefaldighets kyrka. Svenska kyrkan.
17.30 Örtagårdsvandring i Sankta Karins Örtagård, Ahllöfsparken. Örter som magi, medicin och mat. Biljetter 50kr, Arboga Turistbyrå. Arboga Turistbyrå.
18.00 Den medeltida Marknaden i Ahllöfsparken stänger.
18.00 Romeo och Julia Kören, Rådhuset. Förköp av biljetter på Föreningen Arboga Medeltids kansli, Arboga Turistbyrå och Munkens Bensin & Livs. Begränsat antal platser. Pris: 200kr. Överskottet går till barn- och ungdomsverksamheten i Arboga. Arboga Rotaryklubb.
18.00 Vesper i Heliga Trefaldighets kyrka. Svenska kyrkan.
18.00 Medeltida Kapprodd och Matmarknad vid Bergmansparken. Row de Dow Choppers.
20.00 Romeo och Julia Kören, Rådhuset. Förköp av biljetter på Föreningen Arboga Medeltids kansli, Arboga Turistbyrå och Munkens Bensin & Livs. Begränsat antal platser. Pris: 200kr. Överskottet går till barn- och ungdomsverksamheten i Arboga. Arboga Rotaryklubb.
21.30 Riddarspel i Bergmansparken – Eld, Krut, Dunder och Livemusik (rek. ålder 11 år.) Pris: 100 kr/vuxen, 50 kr/barn 5–15 år, barn under 5 år gratis. Arbogakuskarna.
23.00 Eldshow på Stora Torget. Circus Uthopia och JoCaLi.
----------------------------------------------------------------
Lördag 10 Augusti
10.30 Samling för Det Stora Festtåget i Ahllöfsparken. Avgång 10.45 med riddare till häst, ädlingar, präster, borgare och allmoge. Välkommen du också och delta i festtåget, uppklädd i medeltida klädedräkt.
11.00 Det stora Festtåget anländer till Stora Torget. Festspel, Lions kulturstipendium och årets brudpar presenteras från scenen.
11.00 De Medeltida Marknaderna längs Västerlånggatan och i Ahllöfsparken öppnar.
11.00 Skattjakt för barn vid dammen i Ahllöfsparken. Gratisbiljetter hämtas från infobordet i Ahllöfsparken. Max. 30st barn. JoCaLi.
11.00 Föreläsning Bryggeri … kommer efter som Arboga öl, Bryggerimuseet, ej handikappanpassat. Katarina Löthgren guide vid Bryggerimuseet. Biljetter 50kr, BBl/AT-kortet 40kr, barn under 15 år gratis. Föreningen Arboga Medeltid.
11.00-13.00 Bryggerimuseet. Skandiagatan. Ej handikappanpassat. Arboga Museum.
11.00-14.00 Ponnyridning i Ahllöfsparken. Pris: 20 kr. Arboga Ryttarsällskap.
11.00-16.00 Utställning: ”Så lekte vi – 90 år av leksaker” och café på innergården när vädret tillåter, Arboga Museum, Örströmska gården, Nygatan 37. Arboga Museum.
11.00-16.30 Barnens Park. Lek och allvar utanför Heliga Trefaldighets kyrka.
11.00-18.00 Vikingaby i Ahllöfsparken. Frösåkers Brygga.
12.00 Medeltida bröllop i Heliga Trefaldighets kyrka. Svenska kyrkan.
12.00 Riddarspel i Bergmansparken – Robin Hood Pris: 100 kr/vuxen, 50 kr/barn, 5–15 år, barn under 5 år gratis. Arbogakuskarna.
12.00 Barnföreställning “Råttprinsessan”, ett sagospel av och med Korp.Vid teaterladan Ahlöfsparken. Fri entré..
13.00 Freestyleuppvisning med musik - Elin Källberg med hundarna Glimma och Troya. Pommerska Torget på Västerlånggatan. Köpings Hundungdom.
13.00-15.00 Sagotanterna läser sagor i Lusthuset, Ahllöfsparken.
13.00-17.00 Kul Tur med Lur. Guidad rundtur med häst och vagn. Avgång Ahllöfsparken. Pris anges vid avgång. Mia & Ulrika.
13.30 Barnföreställning Sagan om Prins Felix och Flickan. Héléne Nevers och duvan Petit. Teaterladan, Ahllöfsparken. Biljetter 50 kr, säljs på plats. Från 3 år. Föreningen Arboga Medeltid.
13.30 Final - Medeltida Kapprodd och Matmarknad vid Bergmansparken. Row de Dow Choppers.
13.30 Skattjakt för barn vid dammen i Ahllöfsparken. Gratisbiljetter hämtas från infobordet i Ahllöfsparken. Max. 30st barn. JoCaLi.
13.30 Föreläsning Bergsmännen och den medeltida industrialiseringen, Rådhuset. Ing-Marie Pettersson-Jensen, verksamhetschef vid Bergslagens Medeltidsmuseum. Biljetter 50kr, BBl/AT-kortet 40kr, barn under 15 år gratis. Föreningen Arboga Medeltid.
14.00 Riddardubbning för barn efter tipspromenad, Heliga Trefaldighets kyrka. Svenska kyrkan.
15.00 Barnföreställning Sagan om Prins Felix och Flickan. Héléne Nevers och duvan Petit. Teaterladan, Ahllöfsparken. Biljetter 50kr, säljs på plats. Från 3 år. Föreningen Arboga Medeltid.
15.00 Föreläsning Arbogas nya kultur & naturstråk, Kungsgården - Rådhusgatan 3. Lennart Stenfelt i Kungsgårdens Vedbod Biljetter 50kr, BBl/AT-kortet 40kr, barn under 15 år gratis. Föreningen Arboga Medeltid i samarbete med de andra medverkande föreningarna.
16.00 Riddarspel i Bergmansparken – Kungens Spel. Pris: 100 kr/vuxen, 50 kr/barn 5–15 år, barn under 5 år gratis. Arbogakuskarna.
16.00 Skattjakt för barn vid dammen i Ahllöfsparken. Gratisbiljetter hämtas från infobordet i Ahllöfsparken. Max. 30st barn. JoCaLi.
16.00 Konsert Requiem av Escobar med ensemble ART. Heliga Trefaldighets kyrka. Svenska kyrkan.
18.00 De medeltida Marknaderna stänger.
18.00 Vesper i Heliga Trefaldighets kyrka. Svenska kyrkan.
18.00 Livets hjul – ett skådespel om Albertus Pictor med Vibeke Nielsen. Heliga Trefaldighets kyrka. Svenska kyrkan.
20.00 Spökvandring. Samling vid Lyktan, Stora Torget. Förköp av biljetter 0589-126 26 eller Arboga Medeltids kansli. Begränsat antal platser. Vuxna 50kr, BBl/AT-kortet 40kr, barn under 15 år gratis. Circus Uthopia.
23.00 Eldshow i Ahllöfsparken. Circus Uthopia och JoCaLi.
-------------------------------------------------------------
Söndag 11 Augusti
Katarina av Vadstena - om henne handlar det vid gudstjänsten i Sankta Karins Kapell i Arboga på söndag kl 11.
11.00 De Medeltida Marknaderna längs Västerlånggatan och i Ahllöfsparken öppnar.
11.00 Från Vadstena till Arboga, från medeltid till nutid. Gudstjänst med mycket sång i Sankta Karins Kapell (vid Ahllöfsparken, Dragmansgatan). Arboga Pignstförsamling.
11.00 Medeltida mässa med sjungen mässa Messe de Notre Dáme av Machaut. Hans Fredrik Silén
och ensemble ART. Heliga Trefaldighets kyrka. Svenska kyrkan.
11.00 Barnföreställning Sagan om Prins Felix och Flickan. Héléne Nevers och duvan Petit.
Teaterladan, Ahllöfsparken. Biljetter 50kr, säljs på plats. Från 3 år. Föreningen Arboga Medeltid.
11.00 Gudstjänst i Sankta Karins Kapell vid Dragmansgatan / Ahllöfsparken.
Ingvar Arnesson och Harry Holm. Arboga Pingstförsamling.
11.00-14.00 Ponnyridning i Ahllöfsparken. Pris: 20 kr. Arboga Ryttarsällskap.
11.00-16.00 Utställning: ”Så lekte vi – 90 år av leksaker” och café på innergården när vädret tillåter,
Arboga Museum, Örströmska gården, Nygatan 37. Arboga Museum.
11.00-16.00 Vikingaby i Ahllöfsparken. Frösåkers Brygga.
13.00 Barnföreställning “Råttprinsessan”, ett sagospel av och med Korp.Vid teaterladan.Ahlöfsparken.
13.00-15.00 Sagotanterna läser sagor i Lusthuset, Ahllöfsparken.
14.00 Riddarspel i Bergmansparken – De adla herrarna gör upp. Entré 100 kr för vuxna, 50 kr för barn 5–15 år. Barn under 5 år avgiftsfritt. Arbogakuskarna.
15.30 Arboga Medeltidsdagar avslutas, scenen på Stora Torget vidare till scenen i Ahllöfsparken.
Kom du också för att möta gycklare, musikanter, allmoge och en och annan ädling.
16.00 De medeltida Marknaderna stänger
(Från Medeltidsföreningens program, med viss komplettering)
---------------------------------------------------------------
TIDIGARE DAGAR MEDELTID 2013
Onsdag 7 augusti
10.30 Samling Ahllöfsparken, inför invigningen på Stora Torget.
11.00 Invigning av Arboga Medeltidsdagar. Scenen, Stora Torget. Klä upp dig och kom för att delta i ett skådespel. Låt dig förledas av gycklare, musikanter och adelsmän.
11.00 Den Medeltida Marknaden i Ahllöfsparken öppnar.
11.00-13.00 Bryggerimuseet. Skandiagatan. Ej handikappanpassat. Arboga Museum.
11.00-14.00 Ponnyridning i Ahllöfsparken. Pris: 20 kr. Arboga Ryttarsällskap.
11.00-16.00 Utställning: ”Så lekte vi – 90 år av leksaker” och café på innergården när vädret tillåter, Arboga Museum, Örströmska gården, Nygatan 37. Arboga Museum.
11.00-16.30 Barnens Park. Lek och allvar utanför Heliga Trefaldighets kyrka.
11.00-18.00 Vikingaby i Ahllöfsparken. Frösåkers Brygga.
11.30-13.00 Barnens gästabud, Gamla Museets gård, Nygatan 41. Pris: 50kr/barn. Föranmälan till Arboga Museum 0589-142 10. Arboga Museum.
12.00-12.30 Middagsbön med musik av Hildegard von Bingen. Heliga Trefaldighets kyrka. Svenska kyrkan.
12.00-14.00 Gycklarskola med Zack. Scenen i Ahllöfsparken. Circus Uthopia.
13.00 Tornrumsteater, Heliga Trefaldighets kyrka. Svenska kyrkan.
13.00-15.00 Sagotanterna läser sagor i Lusthuset, Ahllöfsparken.
13.00-17.00 Kul Tur med Lur. Guidad rundtur med häst och vagn. Avgång Ahllöfsparken. Pris anges vid avgång. Mia & Ulrika.
14.00 Riddardubbning för barn efter tipspromenad, Heliga Trefaldighets kyrka. Svenska kyrkan.
15.00 Föreläsning När då var nu - vardagsliv i medeltid, Rådhuset. Museipedagog Helena Arnell från Västmanlands läns museum i Västerås. Biljetter 50kr, BBl/AT-kortet 40kr, barn under 15 år gratis. Föreningen Arboga Medeltid.
17.30 Historical Guided Tour of Arboga in English with Birgitta Berg. Starts at Heliga Trefaldighets Kyrka, the church at Järntorget. Tickets available from the Arboga Tourist Bureau and inside the church. Adults 50kr, children under 15 years old free of charge.
18.00 Den medeltida Marknaden i Ahllöfsparken stänger.
18.00 Vesper i Heliga Trefaldighets kyrka. Svenska kyrkan.
19.00 Föreläsning Svensk vapentillverkning på 1500-talet, Rådhuset. Staffan Kinman från Svenska Vapenhistoriska Sällskapet. Biljetter 50kr, BBl/AT-kortet 40kr, barn under 15 år gratis. Föreningen Arboga Medeltid i samarbete med Jädersbruks vänner och Vuxenskolan.
20.00 Spökvandring. Samling vid Lyktan, Stora Torget. Förköp av biljetter 0589-126 26 eller Arboga Medeltids kansli. Begränsat antal platser. Vuxna 50kr, BBl/AT-kortet 40kr, barn under 15 år gratis. Circus Uthopia.
----------------------------------------
Torsdag 8 Augusti
11.00 Den Medeltida Marknaden i Ahllöfsparken öppnar.
11.00 Barnföreställning “Råttprinsessan”, ett sagospel av och med Korp. Fri entré. Föreningen Arboga Medeltid.
11.00-13.00 Bryggerimuseet. Skandiagatan. Ej handikappanpassat. Arboga Museum.
11.00-14.00 Ponnyridning i Ahllöfsparken. Pris: 20 kr. Arboga Ryttarsällskap.
11.00-16.00 Utställning: ”Så lekte vi – 90 år av leksaker” och café på innergården när vädret tillåter, Arboga Museum, Örströmska gården, Nygatan 37. Arboga Museum.
11.00-16.30 Barnens Park. Lek och allvar utanför Heliga Trefaldighets kyrka.
11.00-18.00 Vikingaby i Ahllöfsparken. Frösåkers Brygga.
11.30-13.00 Barnens gästabud, Gamla Museets gård, Nygatan 41. Pris: 50kr/barn. Föranmälan till Arboga Museum 0589-142 10. Arboga Museum.
12.00-12.30 Middagsbön med musik av Hildegard von Bingen. Heliga Trefaldighets kyrka. Svenska kyrkan.
12.00-14.00 Gycklarskola med Zack. Scenen i Ahllöfsparken. Circus Uthopia.
13.00 Tornrumsteater, Heliga Trefaldighets kyrka. Svenska kyrkan.
13.00-15.00 Sagotanterna läser sagor i Lusthuset, Ahllöfsparken.
13.00-15.00 ”Staden vid Arboga å”. Guidad vandring tillsammans med Lennart Stenfelt. Samling vid Heliga Trefaldighets kyrka. 50kr, BBl/AT-kortet 40kr, barn under 15 år gratis. Biljetter, Arboga Medeltids kansli. Föreningen Arboga Medeltid.
13.00-17.00 Kul Tur med Lur. Guidad rundtur med häst och vagn. Avgång Ahllöfsparken. Pris anges vid avgång. Mia & Ulrika.
13.30 Föreläsning Rådet och Rätten, Rådhuset. Olle Ytterberg, Arbogas kommunalråd. Biljetter 50kr, BBl/AT-kortet 40kr, barn under 15 år gratis. Föreningen Arboga Medeltid.
14.00 Riddardubbning för barn efter tipspromenad, Heliga Trefaldighets kyrka. Svenska kyrkan.
15.00 Föreläsning Alf Henrikson berättar historier från medeltiden, Rådhuset. Agneta Lundström, ordförande i Alf Henriksonsällskapet. Biljetter 50kr, BBl/AT-kortet 40kr, barn under 15 år gratis. Föreningen Arboga Medeltid.
16.00 Dramatiserad stadsvandring med Birgitta Berg. Samling utanför Heliga Trefaldighets kyrka. 50kr, 40kr BBl/AT-kortet, barn under 15 år gratis. Biljetter, Arboga Medeltids kansli. Föreningen Arboga Medeltid.
16.00 Barnföreställning “Råttprinsessan”, ett sagospel av och med Korp.Vid Teaterladan Ahlöfsparken.Fri entré. Föreningen Arboga Medeltid.
17.00 Riddarspel i Bergmansparken – Publikens Riddarspel. Pris: 100 kr/vuxen, 50 kr/barn 5–15 år, barn under 5 år gratis. Arbogakuskarna.
17.30 Historisk guidning vid Hjälmare kanal. Vid Sveriges äldsta grävda kanal tar din guide med dig på en historisk resa från 1600-tal och fram till idag. Biljetter 50kr, Arboga Turistbyrå. Arboga Turistbyrå.
18.00 Den medeltida Marknaden i Ahllöfsparken stänger.
18.00 Vesper i Heliga Trefaldighets kyrka. Svenska kyrkan.
18.30 Föreläsning Mode under Medeltiden, Arboga Medeltids kansli. Emelie Hertzman, mode- och dräkthistoria. Biljetter 50kr, BBl/AT-kortet 40kr, barn under 15 år gratis. Föreningen Arboga Medeltid.
18.30-21.00 Medeltida Kapprodd och Matmarknad vid Bergmansparken. Row de Dow Choppers.
20.00 Spökvandring. Samling vid Lyktan, Stora Torget. Förköp av biljetter 0589-126 26 eller Arboga Medeltids kansli. Begränsat antal platser. Vuxna 50kr, BBl/AT-kortet 40kr, barn under 15 år gratis. Circus Uthopia.
20.00 Föreläsning Cecilia Wasa, vår första kvinnliga ambassadör, i Cecilias hem, Rådhuset. Pierre Nordahl och dotten Lovisa Nordahl Biljetter 100kr, BBl/AT-kortet 90kr, barn under 15 år gratis. Föreningen Arboga Medeltid.
--------------------------------------------
Ha fortsatt fin Arboga-sommar!
---------------------------------------------- |